Translate

dissabte, 29 de desembre del 2012

DRACMAYCELONA


Barcelona és la ciutat amb més Dracs diferents del món, per m².

Des de l'alquímia fins la toponímia el Drac ha estat utilitzat com un dels essers simbòlics amb més càrrega de significat.

I tant a Orient com a Occident és en l'àmbit religiós on el Drac apareix com a referència més clara:  o bé representen les forces primordials de la natura i l'univers, la bona fortuna, la longevitat, la independència, el lideratge o la força, font de màgia i poders sobrenaturals (Orient), o bé, representen directament el mal, la traïció, l'odi, l'enveja, la decadència, l'opressió, i fins i tot l'heretgia amb clares al·lusions al diable (Occident/Europa).

El tret més comú de tots els Dracs és la fusió de tot tipus de característiques d'animals de terra, mar i aire atorgant-li una impactant i harmoniosa presència que li permet com esser diví erigir-se en emblema i guardià dels poders de la natura.

El simbolisme que desenvolupa al seu voltant és essencialment de lluita tan a Orient com a Occident, en la lluita entre un Drac i un Heroi o com a devorador de déus, el Drac assumeix dos papers, el de devorador i el de guardià que posseeixen en el fons una sola arrel: el d'un ésser còsmic en espera, l'acció del qual implica la mort o el naixement d'un nou ordre universal.

Des de que aproximadament al 600 aC els fenicis arribaren a les costes occidentals de la mediterrània per desplegar el comerç colonial i transportar mercaderies, grecs, etruscos, romans, sarraïns... han compartit i escampat les seves cultures i creences per les nostres terres.

I amb ells el Drac va començar a recorre les nostres contrades fent-les seves, fins arribar a esdevenir un símbol nacional identitàri.

La Barcelona actual no és la mateixa que la Barchinona medieval, ni la Bàrcino romana, ni que la Barkeno ibera, la seva història s'estén al llarg de 4000 anys, des de finals del Neolític.

A Dracmaycelona ciutat fetillera i encisera de petons de color blau cel, amb més d'un miler de dracs en els seus edificis, façanes, escales, retaules, fonts, fanals, bancs, teulades, parcs... que vetllen tot tipus de tresors i secrets. Guardians del poder de la natura, el coneixement, la justícia i força primigènia de gran saviesa romanen a la nostra ciutat i resten a l'espera d'aquells que un dia els faran despertar.

El Drac Medieval el podeu trobar a la casa de L'Ardiaca, la Catedral, la Casa dels Canonges, el Palau Reial, el Museu Marès, l'Arxiu de la Corona d'Aragó, el Pont Neogòtic, el carrer Paradís o la Plaça Sant Jaume on podreu descobrir la diferència entre dracs i gàrgoles; el drac a Occident, el Bestiari català, el drac mesopotàmic, la seva relació amb la corona o la Santa inquisició, la seva simbologia esotèrica, templers i dracs i conèixer molt millor qui són realment Sant Jordi, Sant Miquel i la Princesa. 


Els vols conèixer? 


Vine amb el Drac i despertaràs a 

Dracmaycelona

d’on potser mai més tornaràs a sortir.

info:

info@dracmaycat.com



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada